Frågor & svar

Det är inte alltid helt lätt att välja fönstertyp. Det finns många olika kombinationer av material, öppningssätt, utseenden och pris.  Vårt uppdrag är främst att se till så ni får den lösningen som passar er och er fastighet allra bäst. Det hjälper våra erfarna fönsterexperter er med.

Boka ett möte med oss idag så hjälper vi er till ett lyckat fönsterbyte, eller lämna ditt namn och telefonnummer så återkommer vi så snart vi kan.

Vanliga frågor

Lönar sig ett fönsterbyte?

JA, av flera anledningar:
Lägre uppvärmningskostnader
Bättre inomhusklimat
Ökat värde på fastigheten
Minimalt underhåll

Lönar det sig att byta alla fönster samtidigt?

Ja, både i energisynpunkt samt att det blir mer kostnadseffektivt om man byter alla på en gång.

Ska man välja 2-glas eller 3-glas?

Med dagens 2-glas så uppnår man väldigt låga U-värden pga. lågemissionsglas samt gas mellan rutorna. Fördelarna är även att vikten på glaset blir mycket lägre än med 3-glas. Måste man ner på de lägsta U-värderna samt få bort kraftigt buller så bör man använda sig av 3-glas.

Vad är ett energifönster?

Omkring en tredjedel av husets värme går förlorad genom dåligt isolerande fönster. Trots detta har vi inga krav på att fönster skall vara energimärkta. Eftersom energin är osynlig, köper de flesta sina fönster genom att studera priser och utseende. Följden är att stora mängder energi går igenom fönstren och ökar uppvärmningskostnaderna. Energimärkningen gör energin synlig på ett lättförståeligt sätt. Därför behövs energimärkning av fönster.

Vad är U-värde?

U-värde är ett mått på värmeförlust. Fönstrets U-värde är en kombination av hur bra glasen och konstruktionen av karm och bågar isolerar. Ju lägre U-värde desto bättre isolerar fönstret.

Kan man montera fönstren själv?

Är man lite händig så är det inga problem. Fördelen om ni anlitar oss är att vi montörer har monterat hundratals fönster och gör det enligt de rekommendationer branschen har. Ni får ett fast pris och en garanti på 10 år på vårt arbete.

När är det dags att byta fönster?

Har man idag 2 glas kopplade så är det en stor besparing att byta. Fönster har normalt en livslängd på ca 25-30 år. Så är ditt hus byggt under 80-talet eller tidigare så kan det vara aktuellt att se över skicket på era fönster.

Kan man byta fönstren året om?

Det är inga problem att byta fönster under vintern, då tiden det är öppet är väldigt kort och montörerna jobbar med ett fönster i taget.